Sivun näyttöjä yhteensä

23.8.2014

Perusjuttuja

Joskus silloin ommeltuja, ihan perusvaatteita...


Remppaa on vielä keskeen mutta hyvin me mahdutaan meidän makkariin pienempien kanssa;)5 kommenttia:

Kanneli kirjoitti...

Mahtava setti ihania vaatteita. Ensimmäisen paidan helma on erittäin kiva :)

kewa kirjoitti...

Oi kiitos Kanneli kun aina jaksat kommentoida! Pupuja oli 50cm palanen, pallokankaan ansiosta sain tunikan aikaiseksi, kaava on jostain OB'sta muokattu;)

Kanneli kirjoitti...

Kiitos kun kerroit blogissani kokemuksiasi nauhankääntäjän kanssa. Haluaisinkin kysyä sinulta vielä, että pitääkö kääntäjä aina irrottaa koneesta jos haluaa vaikka kääntää helmasauman normaalilla peitetikkiompeleella, siis ilman kääntäjää ? Minua kovasti kiinnostaa hankkia koneeseeni tuo kääntäjä, mutta mietin, että mistähän sen kannattaisi edullisimmin ostaa ja opinkohan sitä käyttää :) Minulla on siis Janome CoverPro 1000 CPX ja ymmärsin, että sinulla on sama kone ? Oletan siis, että haluan kääntäjällä tehdä trikoopaidan kaula-aukon ja hihansuut ja helman kääntäisin peittarin normaalilla ompeleella. Ajattelinkin, että onkohan työlästä, jos kääntäjä pitää aina ottaa pois tieltä muita saumoja ommeltaessa ? Kiitos sinulle kovasti jo etukäteen mahdollisesta vastauksestasi :)

kewa kirjoitti...

Kantinkääntäjä on helppo ja ihana kapistus, minä käännän sen vain sivuun, en irrottele jos tikkailen paidan alareunaa. Muutan vain tikin pituuden 3'lle, muuten on 4 (maksimissa). Sitten kun kanttaileen käännän takaisin, hieman ehkä pitä kiristää kiinnitysruuvia mutta se on helppo. Se ensimmäinen, levyn asetuksien etsiminen on vaikein, sen jälkeen en ole muutoksia tehnyt, vain diffia ja tikin pituutta muuttelen ja neuloja vaihtelen. Jos muistan oikein niin tilasin Englannista kääntäjän ja sen kiinnityslevyn, oli jotain 100€ muistakseni. Mutta kannatta kysellä Karnaluksilta myös, silloin heillä ei ollut. Ja minulla on se resorin leveys kun leikkaan 42mm.

Kanneli kirjoitti...

Hyvältä kuulostaa, ettei tarvitse irrotella :) Se nopeuttaa työvaiheesta toiseen siirtymistä. Kyselin paikallisesta ompelukoneliikkeestä, niin siellä kapistus oli jotain 125 euroa. Aika hintava, mutta pitää vähän tutkistella jos jostain löytyisi edullisemmin :)Pakettiin kuului eri paininjalka, kiinnityslevy ja kääntäjä.
Kuume siis vain kasvaa :D. Kiitos tosi paljon Kewa:)