Sivun näyttöjä yhteensä

29.11.2010

Omput


Oli pikkupalanen omena joustofroteeta ja taas niin pieni pala että vain tunikan etu- ja takakappalen sain leikattua. Hihoiksi vanha froteetunika, ihanan paksua froteeta (omppu joustis on kyllä aika lörppä). Prässihousut samasta tunikasta ja vielä yksi tonttulakki, tuhottua sain melkein koko komeuden;) Hannah tunika kaava (on helppo ja hyvä),  housut muokattu Ottobre Saimi housunkaavoista. 

Ainakin omat läheiset kyselee että koska ompelen kun kolme pientä lasta? No täällä on paljon äitejä kenellä ennemmän lapsia ja vielä käy töissä yms. Minulla on ompelukone ja saumuri aina pöydällä ja jokainen vapaa hetki ompelen/leikkelen yms. Lapset leikkii vieressä ja olen asennoitunut siihen että heti ei saa mitään valmiiksi. Yksi sauma nyt, toinen myöhemmin yms. Olen aamuihminen, voisin jo 0600 ruveta ompelemaan;) Iltaisin sitten ei saa mitään aikaiseksi vaikka lapset nukkuu ja rauhaa olis... Mutta se on ainut harrastus täällä hetkellä ja tykkään tosi paljon (plussa että ei tarvitse mennä mihinkään ja saan harrastaa silloin kun huvittaa).

3 kommenttia:

Sani kirjoitti...

Ihana setti :)

Ompelussahan on se hyvä puoli, että keskeyttää voi vaikka keskellä saumaa ja jatkaa sit ku ehtii.
Meillä on työt tottuneet että äiti ompelee, leikkivät joko omas huoneessa tai sit tääl ompeluhuoneessa minun kaverinani. Ja ei kyl tulis näin paljoo ommeltua, jos koneet ja jäljet pitäs välil siivota pois, sen ku laittaa oven kiinni, niin ovat pois silmistä :D
Mä ompelen välil pitkin päivää, joskus sit vasta illalla ku tytöt nukkumas.

Anonyymi kirjoitti...

Ihana omppupaita :) tykkää kovasti :)

Tiina kirjoitti...

Minulta kysellään myös miten voin ehtiä ompelemaan kolmen lapsen kanssa, kun vanhinkin täytti vasta 4... mutta sama juttu kuin sulla. Koneet päivittäin esillä ja sauma silloin, toinen tällöin.. alkuun lapset kävivät koskemassa koko ajan koneeseen ja säätelivät asetuksia, mutta nyklyään tuskin huomaavat koko koneen olemassaoloa enää. Saan tehdä juttujani aika rauhassa silloin kun nuorimmainen nukkuu ja isommat leikkivät keskenään. Illanhämyssä on hyvä leikellä kankaita tai piirtää kaavoja, kun lapset nukkuvat.