Sivun näyttöjä yhteensä

12.12.2010

Kokeilupaita



En olis ikinä uskonut että ruven ompeleman kauluspaitaa!!! Mutta esikoinen haluais semmoisen ja hirvimies antoi luvan käyttä hänen miljoona+sadasta paidasta ihan minkälaista vain pohjana;) En mennyt Versacea tai Ralph Laurenia tuhoamaan, mutta yhden ruutupaidan kyllä silppusin. Käytin siis paidan alareunan, kauluksen, napit, hihat yms. Kaavapohjana 110cm joku Ottobre (oli tarkoitus piirtä 116cm kaavat mutta mikäs tekinkin), ihan saumurilla yhdistin ja tikkasin saumavarat litteaksi. Aika kiva tuli ja nopea. Kokeilupaita oli mieluinen, saa seuravan tehdä hieman isompana.
Ja viiemeisen Ottobren aluspaita kaavalla kokeilin vielä ranglahiha mallia ja on kyllä parempi kaula-aukko. Ruskea napakas ja hyvänlaatuinen trikoo EK-sta kesällä ostettu, ihan resorina olen käyttänyt (halvempi).


7 kommenttia:

Neiti R kirjoitti...

Tuo on muuten tosi kiva tuo kauluspaita!

Sani kirjoitti...

Jopas oelt taas ehtinyt :)
Hieno kauluspaita!
Ja kiva toi alempi kauluspaitakin,kiva jos malli vaikutti paremmalta, nois voi olla isojakin eroja, vaik perusmalli oiski suht samanlainen.

pikkupikkuriikki kirjoitti...

hieno kauluspaita!!! Mä luin varmaan kolmeen kertaan tekstin ja vieläkään en oikeen hahmota miten sen teit???

kewa kirjoitti...

Kiitokset kehuista!!! tässä se näkyy se virolaisuus kun ei osaa hyvin selittää, hehhh. Minulla oli joku ottobren kaava, leikkaisn etupalat L-koon miesten kauluspaidan etukappalesta niin että alareunat ja napinlistat jäivät (napit ja napinlävet, vain viimeisen napin ompelin ja yhden napinreiän tein). Takaosa myös näin että paidan valmis alareuna jäi. Ompelin olkasaumat. Hihat leikkaisn kaavan mukaan niin että se halkio ja hihansuu jäi vanhasta paidasta (hihansuuhun tuli ommel mutta eihän se juurikaan erottu). HIhat kiinni kappaleisiin ja sitten sivusaumat ja hihojen sivusaumat ihan niin kuten trikoopaidoissa. Kaikki tein saumurilla ja tikkasin litteäksi saumat. Kauluksen keskeltä palanen pois ja tikkasin leveällä sik-sakilla yhteen (että litteä olis),ompelin päälle polvekenauhan;) Ja kaulus siis kiinni taas saumurilla ja sauman tikkasin litteäksi. Oli tosi helppo, minunlaisen laiskan ja kaikki heti tyypin unelma;) Tasku jäi puuttuma, sinne ajattelin myös palasen polvekkenauhaa mutta ensi kerrallaan sitten;)

kewa kirjoitti...

ja mittasuhteet ovat väärin kun kaulus aivan liian iso ja hihansuut myös, hihanhalkiot liian avonaiset ja pitkät, mutta miksi kaikki pitää olla niin täydellistä;)

AnniP kirjoitti...

Hieno kauluspaita! Nimenomaan ei pidä olla niin täydellistä! :) Tuo uusi Ottobren aluspaitakaava on minusta loistava, istuu hoikalle hienosti.

Laura kirjoitti...

hieno idea tehdä kauluspaita noin! ja oikein mukavannäköinen kaikinpuolin :)