Sivun näyttöjä yhteensä

16.5.2012

Enstex

Ompelin esikoiselle itse ulkoiluhousut! Vihreä enstex on löytö huutiksesta, kävin kyllä oikeassa kangaskaupassa kyselemassa minkälainen kangas on enstex (höhh minua tyhmä, kaikki ne 'työhaalarit' on tätä kangasta) ja hinta 12,90 metri pikkaisen kauhistutti silloin, kaupasta saa valmishousut sillä hinnalla. Mutta kokeilin minä ja olen erittäin tyytyväinen, tulivat just sopivat meidän laihalle esikoiselle. Kaavapohjana OB 1/2011 nro 26, hoikan lapsen ulkoiluhousut. Polvet kaksinkertaisena ja kuminauha vyötäröllä, sisäpuolella valkoinen coolmax. Hyvin mahtuivat sisähousujen päälle, tein 122cm leveyden ilman saumavaroja ja hieman pidensin lahkeita. Tykkään väristä, katsotaan miten kestää käytössä.


Kirpulla oli löytöpäivä, puna-ruskea-oranssi uutta retrokangasta 5 metria (verhot makkaariin), sini-kelta-puna kukallista kaksi pitkä kappaa ja yksi ruskea optinen omena verho. Duplo pupukin muutti meille;)

14 kommenttia:

Mieli kirjoitti...

Housut vaikuttavat kyllä sata kertaa kestävämmiltä kuin kaupan ulkohousut!
Kivan malliset :)

Ihania löytöjä!

Tiina kirjoitti...

Vitsit kun on hyvän näköiset housut!! Mun tarttis kans tehdä. Eivät suostu pitämään haalareita kun ilmat lämpeni, ja pihamaa on sellaisessa savisiivossa, että jollain olis pakko sisävaatteet suojata. En kyllä usko olevani niin reipas että tekisin noin hienoja kuin sinä, sitten en raaskisi antaa sotkettaviksi niitäkään. :D

*marjuska* kirjoitti...

Hyvän näköiset ulkoilupökät. Mulla olis kans tuolla oottamassa kangasta muuttumistaan ulkoiluhousuiksi.
Hyviä löytöjä kirpparilta. Mä löysin kans optista omenaa sinisenä ja vihreenä pari pientä palaa kirpuilta joku aika sitten.

AnniP kirjoitti...

Minä pidän enstexistä ja se on yleensä kestävää! Pitäisipä ommella omatkin palat kaapista housuiksi. Voi ei mitä kirppislöytöjä, omenat ja kaikki! Meinaan vihertää :)

Anonyymi kirjoitti...

Meillä kanssa kumpikin isompi muksu tarttis enstexistä housut! Kestäisivät varmaan menon paremmin kuin kevyemmät kankaat. Oliko hankala kangas ommella? T: Irmeli

Nuksu kirjoitti...

Ihania löytöjä! Mullekin kelpais etenkin toi kelta-puna-sininen :) Ja söpö pupu.

kewa kirjoitti...

Oi kiitokset, oikein punastuu kommenteista!!! Enstex oli kyllä erittäin helppo ommeltava, ja kangas todellakin kestävän oloinen.

Pikku piltti kirjoitti...

Vautsi mitkä ulkoiluhousut! Tarttis itselläkin kokeilla tuolle meidän laiheliinille :) Ja ihania kangaslöytöjäkin olet tehnyt! Jospa minuakin taas jossain vaiheessa lykästäis kirppiskierroksella,viimeaikoina mukaan ei ole tarttunut oikein mitään..

Maria kirjoitti...

Enstex on ihan huippua! Mä en käsitä, miksi siitä ei tehdä (teollisesti) enää lastenvaatteita. Tai no, on minulla epäilys -- se on LIIAN kestävää nykyisille tekstiilimarkkinoille.

Ja on muuten kivat nuo polvien kohdat. Pääsee hyvin kyykkyyn ja konttaamaan ja mitä kaikkea sitä pitääkään leikkiessä tehdä :)

Aika muikeat kirppis-retrolöydötkin sinulla!

kewa kirjoitti...

Maria, varmasti totta se, nykyään kaikki pitää olla 'kertakäyttöinen'. Harmillista;( Onneksi kangasta myydään edelleen ja siinä se oma ompelu kannattavaksi tulee jos saa mittojen mukaan ja kestäviä kuteita;)

Koo kirjoitti...

Tosi hienot housut!
Mäkin tein viime kevääksi tytölle housut siitä Eurokankaan vastaavasta kankaasta ja kovasta käytöstä huolimatta polvista tuskin näkee kulutusta. =D

Ei voi kun ihailla sun jatkuvia hienoja kirppislöytöjä, mun täytyy vissiin tulla sinne kirppistelemään, että joskus löytäisin samanlaisia ihania retrokankaita...

Hanna kirjoitti...

Vau, hienot housut! Ja kirpparilöydöt.. olen kateellinen! Ihania kankaita! :)

LEPÄÄVÄ ESTEETIKKO kirjoitti...

Voi äiti teki mulle enstexistä juttuja pienenä... kuulostaa hurmaavalta. Kiitos muistutuksesta. Itse asiassa nyt kun asiaa ajattelen, niin Turun JättiRätissä taisin tässä kerran nähdä enstexin tyyppistä kangasta useammassakin värissä... Minulla vain helposti jää hetken haltioitumiseksi, kun niin vähän kerkiän ommella. Mutta unelmoin!

Nuksu kirjoitti...

Blogissani on sinulle tunnustus :)