Sivun näyttöjä yhteensä

25.3.2013

Minä ompelen...


Janome Horizon MC7700QCP. Ollut minulla n 1.5 vuotta ja olen erittäin tyytyväinen! Tässä on kaikki mitä tarvii ja paljon ennemmän;)
Miinuksia??? En ole vielä löytänyt...
Mistä tykkään eniten:
 iso ommeltila
polvinostin,
mielettömän kaunis tikki,
hyvät valot,
neula ylös-alas nappi,
auttomaattinen langanleikkuri,
yläsyöttäjä (hmmmm, en ole edes kokeillut vielä...)
kaikki tarvikkeet koneen sisällä (ei erilisessä kaapissa)
muisti
vapaatikkaus
ja paljon muuta...

Janome 423S, mainio mekaaninen peruskone. Mennää jyskyttä mistä vain, 8 kerrosta farkkua esim;) Ajattelen säästä Horizonia ja ommella enstex/farkkuhaalarit yms tämällä.


Janome Coverpro 1000CPX peitetikkikone, ihana on!
Isoin plussa on ajanvoitto, ei tarvi kaksoisneulaa vaihdella ompelukoneseen. On sillä hyviä ja huonoja päiviä, mutta oikeat neulat Schmetz EL x 705 koko 90 ja kaikki samanlaiset langat (minulla EK saumurilangat), niin toimii. Kanttailen nauhankääntäjän kanssa ja nelinkertaisena.

Kaikki nämä kolme koneetta on Karnaluks 'lta. Erittäin nopea ja ystävällinen palvelu (suomenkielinen), tykkään kovasti! Koneiden lisäksi kaikki käyttämäni neulat on sieltä!


Saumuri on perus Bernina 700D, Suomesta suolaisella hinnalla ostettu, mutta kelpo kone on. Saumuroi mukisematta paksummatkin saumat (neuloja kyllä paukkuu) ja tikki on kaunis. Käytän Organ Hax Superstrech neuloja, koko 80. Rullapäärme onnistu, hieman säätöjä vain. Laiskana minulla on harmaat langat, harvoin vaihtelen;)


Ja vanha mutta toimiva Naumann, mummon perintö (tänud, empsu!!!)
Kunnon välineurheilu tämä ompelu;)

11 kommenttia:

Kikka kirjoitti...

Välineurheilua tosiaan ;-)
Minä en tuon elnan kanssa ihan noin sinut ole, että ihanaksi sanoisin... Ja elnahan on tuo sama kone kuin janome, mutta eri kuorissa. Kyllä minä sen kanssa joten kuten toimeen tulen, mutta on se vähän sellai uhmaikäinen lapsi. Koskaan ei tiedä millä tuulella se tänään on!

onnekas kirjoitti...

Ihan hymyn nostaa huulille, tosiaan välineurheilua, eikä se lopu koneiden ostoon vaan sitten pitä saada kaikenmaailman lisäosia nauhankääntäjistä paininjalkoihin..

Ja toinen hymytyksen aihe on tuo merkkiuskollisuus: kun löytää jonkin merkin joka toimii ja on mieluinen, sitä alkaa katsella samalta merkiltä muitakin koneita ja kohta pöydällä nököttää rivi "samalta tehtaalta"...

kewa kirjoitti...

niin totta!

pikkupippuri kirjoitti...

Voi mitkä koneet. Minä haaveilen hyvästä ompelukoneesta ja salaa peitetikistä. Siis salaa mieheltä.

Ti kirjoitti...

Uuuuh.. koneita ;)

Mirka kirjoitti...

Oi, mie niiiiin kovin halusin tuon Janomen Horizonin, mutta en raaskinu. Ehkä jossain kohtaa vaihdan. Viime kesänä ostin kyllä uuden Janomen elektronisen koneen (mallia en muista nyt tähän hätään). Samoin peitetikki on tuo Janomen ja saumurikin Janome. Tyytyväinen olen ollut, kaikin puolin. Mutta niin, aina sitä vähän haaveilee josta astetta paremmasta mallista! Ja niistä lisäosista. Ja sitten kun niitä lisäosia hankkii, niin ne jää pöydälle, kun ei jaksa puljata :D Ainakin miulla.

kewa kirjoitti...

Kyllä aina halua jotain parempaa ja koko ajan tulee uusia malleja, katsotaan koska minulla iskee kirjontakonekuume;)

Salla kirjoitti...

Voi apua! Nyt aiheutit päänvaivaa kun kehuit tuota ylimmäistä Janomea. Mä kun olin jo melkein päättänyt tilata Karnaluksista Berninan ompelukoneen joka on aika saman hintainen ja nyt en olekaan varma kumman tilaisin...

kewa kirjoitti...

Niinpä, jokaisella on omat lemmikit, minä olen tykästynyt Janomen merkkiin mutta Berninalla on omat kannattajat, valinnanvaikeus;)

Anonyymi kirjoitti...

Moikka!

Olen katsellut karnaluksilta Janomen konetta ja mietin kahden mallin välillä, joko sama kuin sun tai sitten JANOME Memory Craft 6600P. suurin piirtein kun ovat saman hintaisia niin on vaikea päättää. Miksi sinä päädyit juuri tuohon Horizoniin? Onko Janome kovaääninen?

-Miia-

kewa kirjoitti...

Miia, minäkin olin ostamassa sitä MC6600P'ta mutta siinä Horizonissa oli ennemmän ekstra-juttuja ja isompi työtila, helpompi tilkkutöitä/ tikkauksia ommella. Silloin oli hinta kalliimpi kun nyt, mutta valitsin sen ja olen erittäin tyytyväinen. Minun mielestä ei ole kovaääniset Janomet mutta se on niin makuasia, minä tykkään että on jykevän oloiset ja painavat, see polvinostin on ehkä paras asia, ja neula ylös-alas painike ja langan katkaisija, kaunis tikki, hyvät valot yms yms yms...