Sivun näyttöjä yhteensä

22.2.2011

Etana Elli;) Tigu Tiina;)



Sain käytettyä pois sen viimeisen palan lilaa velour-ia. Yöpuku etana Elli kuvalla;) Kokeilin uudella koneella applikointia ja vetoketjy laittamista, no on kyllä ero siihen vanhaan Berninaan. Että olen tyytyväinen uuteen koneseen. Ainut asia mitä en osaa on se automaattinen langoitus??? Minä en saa sitä lankaa sillä automaatti jutulla neulasilmasta läpii, lukesin ohjeet sata kertaa ja kokeilin niin ja näin mutta ei onnistu???? No onneksi vielä näen ja saan sen langan ihan vanhalla tavalla pujotettua, mutta kummasti häiritsee että ei osaa käyttä sitä juttua.
Yöpuku itse valmistui nopsaan, sama kaava ja tapa mikä ankka puvussa. Kaulus pikkaisen jäi huonosti mutta päällä ei haitta, samoin kädentiet olisin voinut kantata, resori liian kapea ja liian leveä hihansuuhun nähden, no saapi vaihtaa vielä joskus... Applikointi oli todella mukava puuha ja jälki hieno. Jos sais vielä jostain oikean sävyisiä lankoja olis kaikki helppo. Meillä EK lankavalikoima on huono (niin kuten kangasvalikoima, anteeksi huono mainos), mangonkeltaista ja turkoosia ei löytyy. Tai siis on niitä kalleita ihme lankoja mitä ei raaski ostaa;( Nykyään keltaista lankaa puolaan saumurilangan kiekosta, hehhh... 

Tigu Tiina v6i mis nimeks? Sain viimaks selle lilla kangatyki kasutatud, syda kohe rahul. Ei ole lilla minu värv, kuigi kollasega koos ongi päris kenakene. Sain siis eile uue 6mblusmasina (suured tänud Jahimehele järgmise kymne aasta synnipäevakingi eest). Läksin vahetama oma kasutatud masinat uue vastu ja tagasi tulin sama märki uuega, hind muidugi nii soolane et siin ei julge sellest rääkidagi. Kuid k6igil veidigi odavamatel oli mingi viga, ja see Bernina oli mulle tuttav. M6ned ekstra kaunistus6mblused puuduvad, kuid masin on uus ja toimib! 5 aasta garantii ja k6ik, minu käperdisre juures see väga oluline asi. Ja 6mbleb k6ike, paksud teksa-ääred ja nahk, 6hukesed riided ja trikood, vaid nupule vajutus: masin valib ise programmi ja tsa-tdaaa kaunis jälg valmis. Proovisin täna luku panemist ja aplikatsiooni, lausa lust ja lillepidu! Vot nii;)

5 kommenttia:

Lea kirjoitti...

Hei!

Yritän selittää tuon automaattisen lahgoittimen käytön, se nopeuttaa ja helpottaa langan vaihtoa paljon. Eli langoitat ylälangan normaalisti niin että jää vain neulan silmään laittaminen. Sitten painat langoittimen alas, niin että langoitin menee neulansilmän läpi. Tämän jälkeen vedät langan neulan vasemmalla puolella olevan "koukun" kautta neulansilmässä olevan langoittimen välistä/päältä neulan oikealle puolelle. Pidä lanka kädessä ja löysää langoitin toisesta kädestä. Nyt pitäisi olla lanka pujotettuna neulan silmään.
Voin ottaa kuvan tuosta vaiheesta, jos tämä selitys ei asiaa helpota. On aika vaikea selittää miten tuo tehdään.

Meeri kirjoitti...

Kiva puku. Olen samaa mieltä eurokankaan kangas- ja lankavalikoimasta ja harrastan samaa kuin sinä; isolta kerältä puolalle.
Tuo berninan langoitus on helppo kun sen hoksaa. Se lanka pitää vetää vaan tiukasti oikealle (neulan ohi), kun olet ensin laittanut sen niihin "hippuloihin". Alussa epäonnistui mullakin, mutta äkkiä sen oppii ja on kätevä.

Sani kirjoitti...

Mä käytän paljon saumurinlankoja omeplukoneessa, enkä mä mitään edes puolaa, sijoitan saumurilangan vaan pöydälle (koneen taakse) ja pujottelen langan sit koneeseen, hyvin toimii :)

kewa kirjoitti...

Oi kiitokset neuvoista, minä yritän tota pujotusta! Sani, minä en uskalta sen langan moottorin joutumisen jälkeen lankarullaa laitta minnekään muualle kun ihan tappiin ja tiukasti kiini;)Oli sen verran kallis korjaus että olisn saanut sillä hinnalla 30 rullaa saumurilankaa...

Tiina kirjoitti...

Oi miten ihana lukea juttuja viroksikin!! <3 Korvissaan kuulee miten kauniisti se soljuu.

Tuota automaattilangoittimen vipua on tosi helppo käyttää kun seuraa tarkasti ohjeita. Ja sitä vipstaakia pitää painaa ihan reilusti, että lanka menee neulansilmään, ei siis kannata varoa - se ei mene helposti rikki. ;)