Sivun näyttöjä yhteensä

9.9.2013

Jotain muuta;)


Niin halusin kokeilla;) Lila tikkikangaspala kirpparilta 2 eurolla (oikeasti  se on kai vuorikangas kun toinen puoli vanu), vuorena valkoinen kangas ilmaseksi saatu ja vetoketju kirpparilta. Heijastinnauhasta (huomioliivistä kierrätetty) tein tereet taskuihin. Kustannukset siis aika alhaiset, kaava on muokattu OB 6/09 takkikaavasta, koko 116cm. Vetoketjun kanssa taas tuskailin, en tiedä koska minä sen opin, ratkoin ja ratkoin ja silti on niin huonosti...
Takista tuli aikas hauska, ei vain saanut oikein sovitsukuvia kun ulkona +21c. Toivottavasti sitä ei tarvita vielä kauan;)

Proovisin miskit uut, tegin sellise jope plikale, materialid kirpparilt pool-tasuta. Ei oska seda luku 6mblemist, nuta v6i naera kuid ei saa kenasti kuigi harutasingi paar korda. No päris vahva tuli, loodame et sygis veel kaugel kui täna päevalgi veel +21c sooja.

20 kommenttia:

Mieli kirjoitti...

Kiva takki ja ihanan edullisesti! :)

Pilvi kirjoitti...

Kelpo takki ja taas hyvä kirpparilöytö! Vetoketjun kanssa täytyy pitää pää kylmänä, tekee rauhassa yhden vaiheen kerrallaan ja tarkistaa aina etukäteen ennen kuin ompelee... kyllä se siitä. :)

NorppaStiina kirjoitti...

Kiva takki ja hauska idea tuo heijastinkangas tereissä. :)

Anonyymi kirjoitti...

Kaunis takki! Teet ihania ja EDULLISIA juttuja, tykkään! AIVAN MAHTAVAA, kun kirjoitat nyt myös omalla kielelläsi...luen innoissani, ties vaikka joku sana jäisi mieleen ;)
Aurinkoa, Reetta

iive kirjoitti...

Wau! Ei voi muuta sanoa :)

kewa kirjoitti...

Ihana että joku muukin innostu, kiitokset! Tuunaukset on oikeasti se juttu;) Yritän kirjoitella omalla kielellä vaikka minulle on se jotenkin niin hankala, kielet ovta niin samanlaisia mutta samalla niin erilaiset;)

TanttaRalla kirjoitti...

Tosi hieno takki ja kylläpä saitkin edullisesti!

PikkuHoo kirjoitti...

No vau, tässä näkee että edullisestikkin saa kivoja vaatteita ei tarvi olla kankaat kalliita metrihinnaltaan kun päästää luovuuden irti.

Omppis kirjoitti...

No mutta hieno takkihan se on!

Salla kirjoitti...

Tosi kiva takki!

Tilkunviilaaja kirjoitti...

Kiva takki tosiaan, väri ja kaikki! Vetoketjujen ompeleminen voi olla hankalaa. Minä ompelin monta vuotta kaikki ketjut aina käsin kiinni. Käytin kaksinkertaista lankaa ja jälkipistoja. Vaikka olisi ollut kaareva sauma, ketjun sai sovitetuksi kauniisti. Ommel oli hyvin kestävä, ikinä ei ollut irtoamisen kanssa ongelmaa, vaikka ompelinkin käsin. Sitten jos saa ommelluksi vetskarin ennen kuin mitään muuta, sekin helpottaa. Esim takissa etu- ja takakappaleen väliin ennen kuin on ommellut takkia kokoon. Sitäkin voisi kokeilla? Joskus on kyllä ompeluvaiheiden kanssa sen jälkeen hankalaa.

kewa kirjoitti...

Oi kiitos Tilkunviilaja!!! MInäkin olen miettinyt että ennen takin kokoon ompelua olis se vetoketjun ompelu helpompi, pitäis kokeilla. Käsin pitäis näköjään ainakin harsia, ei nuppineulat minulle riittä:)

Mia kirjoitti...

Mahtavan näköinen lopputulos! :)

Kikka kirjoitti...

Ompletko sinä kewa ketjun suoraan tuohon taitettuun reunaan vai siten että ketjun oikea puoli on vasten etukappaleen oikeaa?
Minä meinaa ompelen nykyjään kaikki ketjut ILMAN YHTÄKÄÄN nuppineulaa, ja blogiani lukeneeni tiedät, että niitä aika monta olen viime kesänäkin ommellut ;-)

kewa kirjoitti...

Minä ompelen ensin yhden sivun ja sitten neulan toisen sivun ja ompelen. Vaikka neuloja käytän niin aika huonosti saan ommeltua,,,

kewa kirjoitti...

miten sitten olis oikea ommella Kikka? suoraanko sinne taitettuun reunaanko?

Kaikula kirjoitti...

Kaunis takki, tämänmallisen ottaisin mielelläni itsellenikin! Paljon kauniita ompeluksia olet viime aikoina tehnyt, harvoin vain ehdin kommentoida! Mukavia syyspäiviä teille!

Kikka kirjoitti...

Voi vietävä. Kahdesti olen sinulle tähän vastaillut, mutta aina kommentit katoaa vaikka ensin ne näkyy tuohon kaikulan tekstin alle tulevan.

Mutta siis minä ompelen ensin ketjun oikea puoli takin oikeaa vasten ja silloin säädän ompelukoneessa neulaa hieman vasemmalle, käytössä vetoketjupaininjalka. Molemmat puoliskot ketjusta siis tällä tavalla ensin kiinni takkiin, haalariin tms. Sitten käännän ketjun oikeaan asentoon ja säädän neulaa keskikohdasta ihan hiukan oikealla ja vaihdan koneeseen tavallisen paininjalan. Nyt sitten tikkaan ketjun ja nyt se paininjalan reuna nojailee siihen ketjun hammastukseen (tai spiraaliin).

Avovetoketju on minulla aina prikulleen oikean mittainen, muutan kaavaa ketjulle sopivaksi (pidennän yleensäkin pikkuisen). Huppariin laitan yleensä viisi nuppineulaa per ketjun puolisko, eli ensin asettelen ketjun päät ja sitten laitan neulat keskelle ja vielä väliin. Neulat laitan aina vinottain, siis en ketjun suuntaisesti jolloin ne antaa ketjun liikkua, vaan helman suuntaisesti ketjuun nähden.

Näillä minä aikas hyvin ketjut saan kiinni, sisähaalareihin ompelen ohuen ketjun sitten ihan ilman nuppineuloja ja silloin ketju on minulla aina keskietusaumaa pitempi eli ompelen sen koko matkalla kauluksesta haaraan.

Tämä on siis minun tapa ommella ketju, ei ehkä oikea tapa kylläkään :-)

kewa kirjoitti...

Kiitos tarkasta selityksesta, no pakkohan se on joksus minullakin onnistua;)

Kikka kirjoitti...

Kyllähän se onnistuu! Itse en tiedä saisinko ketjut jollain toisellakoneella kiinni yhtä kivuttomasti, kuin tuolla pfaffillani. Tuon koneen kanssa olen vaan niin tottunut tiettyihin ominaisuuksiin ketjua ommellessa, esim juuri mahdollisuuteen säätää neulaa sivutaissuunnassa tai siihen, että koneessa on lisäsyöttäjä ylhäällä. Valitettavasti tuokin vanha "rouva" alkaa hiljalleen näyttää merkkejä eläkeiästä ja kauhulla olen ajatellut minkälaisen koneen tuon tilalle hankin, tai rinnalle, koska enhän minä tuosta kokonaan luovu koskaan! Seissööt vaikkakaapin päällä koristeena sitten, jos lakkaa toimimasta, on sehintansa jo monesti tienannutkin :-)