Sivun näyttöjä yhteensä

27.2.2012

Yhtä ja toista








Potkupuku/yöpuku, sinapinvärinen Metsola ruutofrotee, SK 1/2008 kaavoilla, koko 80cm ilman saumavaroja. Tosi hyvä kaava ja onnistunut ompelus, tykkään paljon! Anteeksi kaikki oikeat ompelijat mutta  laitan muutaman kuvan vetoketjyn suojuksesta. Näin minä sen teen, en ole mistään ohjeetta löytänyt mutta varsin tarpeellinen juttu mun mielestä niille pienille 'kaulattomille' ihmisille;) Pahoittelen myös valkoisia lankoja, saumurin ensimmäinen sentään vaihdettu ruskeaksi;) En tiedä miten oikeaoppisesti tämä 'suojalipare' ommellaan mutta näin se ainakin toimii! Lipare on kaksinkertainen resoripala, pyöristän reunat oikeat puolet vastakkain, käännän ympäri ja ompelen saumurilla avonaisen puolen yhteen. Laitan liparen toisen vetoketjyn  yläreunaan (vetoketjyn jää väliin) ja harsin kiinni. Sitten ompelen vetoketjyn kuten tavallisesti, käytän kiinni-silitettävä tukikangasta reunoissa (saumuroin myös etukappaleiden reunat ennen vetoketjyn ompleua) on helpompi ommella ja ei kupruilee.
Tämä on pelastus 'Pa*kat Kirppisostot' osastolta;) Kiire niin kuten minulla aina, nappasin kerran mukaan Småfolk bodyn katsomatta tarkemmin kuntoa, kotona sitten huomasin reikiä siinä ja siellä, kyllä harmitta tämmöinen! Sain pelastettu vain takakappaleen, lisäsin ruskean trikoon ja vihreät kantit, aika kiva tuli mutta taas muistutus itselle että pitää olla tarkkana, ihmiset myy näköjään ihan p****a kirppiksellakin;( Toinen mikä harmitta on nitojalla laitetut hintalaput, reiät siitä jää!
Niin suloinen mutta tahrainen mansikkamekko eurolla, aplikoin ison mansikan tahran päälle vaikka tiedän että ensimmäisellä käytöllä tulee lisää tahroja;)


Hassut shortsit;) Paidan jämät käytetty taskuihin ja resoriksi.

6mmelnud olen kuid blogisse ei ole pääsenud. Poju on endiselt tatine, käisime kyll jalutamas korra kogu perega, karjus teine kärus kui siga kogu matka aja kuid endale tegi tera nina 6ue pistmine, pole see karjumine talle kurja teinud ennegi (kui m6elda seda 5-t kuud autotoolis kisamist). Sinepikarva pidshaama pisimale, k6ik läks 6mbluse juures täppi, me likes! Traktori body on tehtud yhest sitast kirppisleiust, kiire nagu minul alati nii ei vaata suurt, alles kodus avastasin et väikeseid auke täis kogu body, kyll kuramus ajas närvi, tagapoole sain vaid kasutusse, lisasin pruuni trikood ja rohelised kandid, l6pptulemus päris ok. Plikale leidus euroga suvekleit, pleki peale 6mblesin maasika kuigi tean et esimese kasutuskorra järel on neid plekke rohkem kui enne. Keskmisele lyhikesed pyksid, viimased triibulise pluusi jäägid taskuteks ja ala-äärteks.



15 kommenttia:

Nunu kirjoitti...

Ihana potkupuku ja niin tyytyväisen näköinen pikkumies.:) Eilen kirppistä kierrelleenä yhdyn kyllä siihen, että jotkut myy ihan käsittämättömän huonoa tavaraa hirveään kiskurihintaan. Hienon bodyn olet kuitenkin saanut aikaiseksi, joten eihän se ihan hukkaostos sitten ollutkaan.

Niina kirjoitti...

Hienosti pelastettu body. Kurjaa että jotkut pistää kaiken myyntiin, koska monesti kirpputorien valotkin on jo niin huonot että siellä ei edes näe kunnolla missä kunnossa vaate on.

Ilona kirjoitti...

Hienosti sait edes tuon osan pelastettua! Ärsyttää kun ihmiset myyvät kirpparilla roskistavaraa...

Ihana myös tuo retroyöppäri:)

Mun Tekemä kirjoitti...

Wau mitä ihanuuksia olet ehtinyt tuunailla ja ommella! Aivan ihanan retro potkupuku! Todella siististi ommeltu :)

PikkuHoo kirjoitti...

No on kyllä kivan ja onnistuneen näköinen haalari pojalla! Tuon kaavan oon itsekkin piirrellyt ja ajatellut kokeilla. Minkä mittainen teidän vauva on nyt? Kun mietin minkä kokoisen tekisin meidän 72cm tytölle 74cm vai 80cm.

Pilvi kirjoitti...

Hieno potkari ja kiva tuli myös pelastus-bodysta! Alempaa ihastelin tytölle tekemääsi mekkoa ja shortseja, ihanat! Sinä olet hyvissä ajoin liikkeellä kesävaatteiden suhteen. :)

kewa kirjoitti...

Kiitokset!!! Potkarin kaava on hyvin istuva ja kiva kapean mallinen, meidän poika on 8,3 kiloa ja 68cm mutta todella pyöreäreitinen;)Tein 80cm ilman saumanvaroja ja reidet ovat aika tiukalla;) Hihoja pidensin pikkaisen.

pikkukiiski kirjoitti...

Ihania ompeluita taas!

Mieli kirjoitti...

Hienoja pelastuksia ja ompeluksia! :)

Omppis kirjoitti...

On muuten totta että valaistus kirppareilla on usein aika kehno! On joskus hutiostoksia tullut...

Meillä on myös tuo mansikkamekkonen (tänäänkin päällä), tyttö niiiin tykkää mutta on kyllä auttamattomasti liian pieni 116cm mekkonen 120cm:n tyttösen päällä. Haaleaa tahraa taitaa siinäkin olla mutta onneksi kuviot hieman hämäävät.

Liisa kirjoitti...

Mä taisin saada kulutettua viimiset ruutujoustikseni kössi-paitaan, mut toi sama kaava odottelee toteutusta. Ihan mahtavat potkarit :D

Ida kirjoitti...

Ihania ompeluksia kaikki! Mansikkamekossa iso mansikka kruunaa koko mekon ja hieno pelastus bodylle :)

Häntähattu kirjoitti...

Iiiih niin ihana tuo potkupuku! Istuu tosi hyvin. Oliko siinä kaavassa selitetty tuo vetoketjun yläpään "suojaus"? Tarttis kans opetella tekemään tuo.

kewa kirjoitti...

kiitokset vielä kerran! se vetoketjyn suojus on ihan itse kokeilemalla tehty, en ole mistään ohjetta löytänyt valitettavasti. pieni kaksinkertainen resoripala (molemmat päät pyöristetty pikkaisen)on taitettu vetekoetjyn yläreunaan (vetoketjy jää väliin, harsin kiinni nurjalta ennen ompleua). otan muutaman kuvan jos olis avuksi...

Mirka kirjoitti...

Aivan ihana tuo ylin mekko! Ja tosi siisti yöhaalari :) Mie olen miettiny samanlaisen "vetoketjun suojan tekemistä" ja samalla tavalla ajattelin tehdä miekin. Heh, eihän se nurjalta näy miten sieltä on tehty ;-)

Hienot kirppistuunaukset! Harmi, että oli risa body, toivottavasti ei ollu pahan hintainen!