Sivun näyttöjä yhteensä

1.7.2011

Heinäkuu

Huhhhh hellettä. Peukaloliisakin muotoutui shortsipuvuksi, ovat niin käteviä tämmöiset haalarit. Ottobre 1/11 lahkeellisen bodyn kaava, 92cm mutta aika niukka, en osaa kaavaa suurentaa... Musta vetoketjy takana kun keltaista ei ollut;( Sovituskuvat ovat surkeat...

6 kommenttia:

TanttaRalla kirjoitti...

Ihanan raikkaan näköinen haalari!!

aeno kirjoitti...

On kyllä kiva. Kangas näyttää muuten paljon kivemmalta valmiina vaatteena kuin pakalta. Pitää näyttää tyttärelle tämä, jos se vaikka sitten innostuisi tuosta kuosista :D

Ti kirjoitti...

Hei! Hauska haalari! :)

Taas heitän avuksesi pikkuvinkin. Ehkä näistä on jotain apua seuraavan haalarin kaavamuutosten kanssa.

Kaavojen suurentaminen on helpointa tehdä leikkaamalla kaava keskeltä halki sekä pystysuunnassa, että vaakasuunnassa. Leikkauskohtiin lisätään tarvittava väljyys/pituus (voi katsoa suunnilleen pituuksia sopivankokoisesta vaatteesta tai sitten arvioida silmämääräisesti ;)
Kaavat voi muokata joko paperin päälle teippaamalla/liimaamalla tai vain kiinnittää neulojen avulla suoraan kankaalle (tällöin kannattaa merkitä, että mikä kappale kuuluu mihinkin, etteivät kaavakappaleen sekoitu keskenään). Shortseissa lahkeenpituutta lisätään lisäksi kokojen välillä noin 3cm.
En suosittele käyttämään ns. ilman saumavaroja tekemistä/ylimääräisten saumavarojen lisäämistä koon muutoksissa, sillä silloin malli muuttuu, mittasuhteet kärsivät ja esim. hihan ompelemisessa saumojen pituudet eivät enää täsmää.

Huh. Innostun taas neuvomaan näissä ompeluasioissa. Ehkä pitäisi jo siirtyä äitiysvapaalta takaisin työelämään neuvomaan. ;)

kewa kirjoitti...

Kiitokset! Ja erityiskiitokset Ti, vähän salaa odottelinkin että saisin apua, minä kokeilen neuvoja, olet kyllä varmasti hyvä opettaja, hyvät ja selkeät ohjeet!!!

Erja kirjoitti...

Mukavan näköinen haalari!

pikkupikkuriikki kirjoitti...

Tosi ihana haalari!!! ja muutoinkin ihania oot tehny!!!