Sivun näyttöjä yhteensä

2.7.2011

Pehmoinen kesäpeitto




 Työn alla on uusi kuusikulmio projekti, 3.3cm x 6 palasista. Pieniä paloja olen iltaisin leikannut ja ylinjääneistä isommista  kankaanpaloista syntyi välityönä kevyt kesäpeitto (ilman vuorta). Lempparikankaat pääsivät tänne: ohkaiset, haalistunut, pehmoiset ja niin upeakuosisest (taustapuolella isoin sininen kukallinen on minun ensimmäinen retrokangas ostos vuosi sitten, aikamoinen varasto on vuodessa kertynyt...). Revittuja paloja saumurilla surautettu yhteen ja ompelukoneella tikattu ompeleet (neula olis saanut olla pienempi, minulla oli vain koko 80, olen varsinainen neulan-rikkoja, ennätys on 3 neula päivässä). Kanttaus meni pikkaisen pieleen mutta ompelin kaksi ommelriviä vierekkäin. Nami, ompelukoneella ja paloja leikkamalla olis saanut siistimmän, mutta minua ei haitta se epätasaisuus tässä ollenkaan...

Tämmöinen komeus kotiutui eilen illalla naapurista (meillä on maailman parhaat naapurit!). Aamupäivällä sai neiti kunnon raivarit puistossa kun pikkutytöllä näki nukenvaunut. Laitoin FB-n ilmoituksen että etsitään nukenvaunuja ja saa olla kunnostuksen tarpeessa. No oli kyllä yllätys kun naapurista ilmestyi niin upeat herkut ja vielä kotiin kannettuna! Pesin illalla ja aamulla herätessä oli tyttö kun aurinko (patja vielä kostea). I LIKE

Mul on uus kuusnurkade projekt käsil, väikeseid 3,3 cm x 6 tykke olen 6htuti l6iganud. Ylejäänud suurematest tykkidest tegin pehme 6hukese suveteki. Rebitud 6hukeseks kulunud kangatykid overlokiga kokku 6mmeldud ja 6mblusmasinaga tikkisin  pealtpoolt siledaks need 6mblused. Pehmeks kulunud ja pleekinud kuid nii kaunid mustrid ja värvid (tasutal suurim sinililleline kangas minu esimene ost aasta tagasi, palju kangaid kyll aastaga kogunenud...)
Kaunis roosa vanker saabus meile eile naabritelt! Plika sai pargis eile nii suure jonnituju kui nägi teisel lapsel nukuvankrit. Panin 6htul kuulutuse FB-i et otsin nukuvankrit ja mida vanem seda parem. Yllatus suur kui nii lähedalt ja nii ruttu meile selline kaunidus leidus. Pesin ja hommikul ärgates oli plikal r66mu kyllaga (madrats veel märg). Minul sama palju r66mu kui lapsel, hehhhhh;)

8 kommenttia:

Ki kirjoitti...

Tilkkutäkki <3
Vaunutkin ovat ihanat!

Tiina kirjoitti...

Ihanat vaunut! <3
Noilla on kyllä ikää useampi vuosikymmen.

Olet kyllä ehtiväinen noiden tilkkupeittojen kanssa, taidat tehdä töitä nukkuessakin? ;) :D
En ikinä jaksaisi _käsin_ ommella niitä kuusikulmioita edes tyynynpäällisen vertaa. Tiedänpä kenen puoleen kääntyä, jos käsinompelua on tiedossa enemmän kuin hameenhelman käänteen verran. ;)

Oletko muuten harrastanut käsinkirjontaa?

Heidi kirjoitti...

Kaunis peitto! Pitäisi joskus kokeilla kyllä tehdä peitto tuollaisista erikokoisista palasista, on niin kivan näköinen. Ihanat vaunut on tyttö saanut! Vanhat vaunut on niin paljon kauniimpia ja kestävämpiäkin kuin uudet. =)

Sani kirjoitti...

Uskomaton tahti tehdä noita peittoja!
Mä olen saanut toisen peiton palat ommeltua yhteen . toinen aloittamatta ja taustatki uupuu. palathan on ollut leikattuna sellaisen 3kk :D

kewa kirjoitti...

Kaunis kiitos Teille! Tämä peitto valmistui nopeasti kiitokset saumurille ja ukkos-kelille...Ja niitä kuusikolmioita ompelen iltaisin kun lapset menee nukkumaan (meillä jo 2000 kaikki sängyssä). Muuten varmasti söisin jotain...Ei oikein osaa olla tekemättä mitään;( Käsinkirjontaa ei ole harrastanut, ehkä joskus opettelen.

Tiina kirjoitti...

Kannattaa kokeilla joskus kirjontaa, siihen jää koukkuun. :)

Tilli Mössönpoika ja muita ihania -blogissa on peitto, joka tuli tuosta sun peitosta mieleen. Siellä on muutenkin paljon kivoja kirjonta- ja ompelujuttuja, en tiedä oletko tutustunut blogiin?

Peitto ja blogi löytyy täältä:
http://tillim.vuodatus.net/blog/2807089/onnipeitto/

kewa kirjoitti...

Kiitokset Ti, olen sen upean blogin lukija, paljon kivoja juttuja ja peitto on mahtava!!!

Mieli kirjoitti...

Aivan ihastuttava peitto! Kyllä nuo vanhat retrot kankaat on vain kauniita ja tosiaan valmiiksi kulutettuina niin pehmeitä!