Sivun näyttöjä yhteensä

19.3.2011

Viimeinen takki


 Täällä kolmas iloinen takin omistaja;) Ei ollut tyttö mielissään... Kaava on muokattu Ottobre Jänis anorakista (oliko 4/2010) ja tein koossa 92cm ilman saumavaroja ja kavensin pikkaisen. Mutta takki on silti valtava, huhhh. No ehkä syksyllä pääsee käyttöön. Päällyskangas uusi ruusu-vakosametti, minun oma lapsuudenaikainen kangaslöytö ja sisällä micro fleece. Unohdin alavarat hupusta ja olen vuoren leikannut väärän suuntaan (pihina halusin kai käyttä kangasta niin hyvin kun pystyin hyväksi) mutta ei se paljon päällepäin näy. On niissä takin ompelemisissä kyllä työtä! Kiitokset Tosimummolle vielä ohjeesta (ei vielä kolmas kertakaan oppinut, vetoketjy meni taas väärin mutta ratkojan kanssa ollan tultu jo 'sinuksi')
Ja lippa-piposta pyydetty lähikuvia;) Ihan siis perus pipon leikkasin (vuori microfleece ja päällys joustofrotee) ja omeplin lipan (välissä tukikangas + fleece ja tikkasin koko lipan), lippa vuoren ja päällyskankaan väliin. Saumurilla pipo ommeltu, lippa ompelukoneella. Pikkaisen nafti tuli, pitää tehdä isompi pipo ja ehkä ei niin lörppä malli;) Mutta suojaa aurinkolta hyvin (ei pysy meidän kakaroilla aurinkolasit päässä)

Ja postille on katoamisilmoitus jätetty, en kyllä usko että mitään autta mutta tehty on kaikki mahdollinen.

Plikagi sai oma kevadjopekese ja nii meeldis nagu pildilt näha;) L6ige oli 92cm ja liiga suur kuigi v6tsin kylgede pealt kitsamaks. Ehk sygisel paras;) Riie on oma lapsep6lve aegne (Inxu mäletab suvist ostureisu) ja voodriks fleece. Kapuutsi olen l6iganud valesti, venib teise suunda kui peab kuid 6nneks peale ei näe. Ja kuigi kolmas jakikene, nii oskasin ikka esimese raksuga luku valepidi 6mmelda... 6nneks olen 6ppinud harutama (varasemase l6ikumise asemel).
Ja selle nokaga mytsi lähipilte kysiti. Tavalise mytsikese tegin ja voodri ja pealiskanga vahele panin noka, meie lastel ei pysi päikseprillid peas ja paregune madalalt liikuv ja lumelt tagasi peegeldav päike on armutu silmadele... Voodriks on fleece ja pealne frotee. Veidi sai väike, peab veel uue tegema...

5 kommenttia:

Hannaliini kirjoitti...

Ihana takki - toisin kuin omistajan ilmeestä voisi päätellä.

Tiina kirjoitti...

Sinä se sitten osasit tehdä tuollaisen lippapipon! Minähän sellaista talvella yritin väsätä, mutta epäonnistuin. Yritin tehdä kuudella kiilalla, mutta ehkä olisi pitänyrt tosiaan kokeilla ihan tavallista piposysteemiä. Hmmm..

Sani kirjoitti...

Kiitoksia lähikuvista :)
Ja ihana takki!!!

Piia kirjoitti...

Voi pientä reppanaa, noin kaunis takki ja silti paha mieli.

Leena 37 Tuntia Vuorokaudessa kirjoitti...

Kivaa, että kirjoitat Viroksi -saan harjoitella kieltä, jota hieman osaan!:) Eksyin jostain nyt ensimmäistä kertaa blogiisi, lippapipon mallin perässä.

Tervetuloa vastavierailulle!