Sivun näyttöjä yhteensä

2.8.2011

Apua!

Saumuri tekee tämmöistä tikkiä, plääääääh.
Putsattu on kunnolla (paineilmakompressorilla kaikki) ja öljytty on, langoitettu on uudelleen (säädöt kaikki oli 0-ssa) ja uudet trikooneulat laitettu (Scmetz pallokärki koko 80). Kaikki lankojen säädöt ovat nro 4 (niin kuten minulla aina ollut, hmmmmmm), diffi on 1-1,5. Ainut asia mitä luulen että lapset on ruuvannut on paininjalan puristusnappi, mutta eihän se voi vaikutta, kokeilin ruuvamalla niin ja näin. HUhhhhhh hermot meni. Onko vielä vinkkejä???

12 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Tuo on kyllä niin kurjaa kun lapset kyä tosiaan välissä säätämässä omiaan :( Minä en ole kovin hyvä noiden säätöjen kanssa ja yritän mahdollisimman vähillä säädöillä suoriutua ompeluistani.

Meneehän langat kunnolla sieltä kiristyslevyjen välistä? Muuta en noiden tekemiesi kokeilujen lisäksi osaa ehdottaa. Itselläni oli joskus joku lanka huonosti kiristyslevyjen välissä ja teki todella kurjaa tikkiä jossa jäi nuo lankalenkit tuollain ikävästi löysälle.

Tanja

n i n n u kirjoitti...

Yks mikä vois olla (jos varmasti langat menee kunnolla kiristyslevyjen välistä) on se että siellä kiristyslevyjen välissä on pölyä eikä langat kulje "vapaasti". Kun kuvassa näyttää olevan ongelmaa sekä neula-että siepparipuolella.
Toivotaan että selkiytyy, onhan langat hyvälaatuiset ?

Ti kirjoitti...

Hei, hyvät kuvat! :)

Tarkista tosiaankin, että langat menevät kiristyslevyjen välissä kunnolla.

Mutta. Näyttää siltä, että sun täytyy alkaa harjoittelemaan lankojen kiristysten säätöä. :)

Vasen neulalanka: ok
Oikea neulalanka: kiristä vähän, eli ensin 5 (ompelua) ja tarvittaessa 6 (ompelua)

Kiristyksen jälkeen testaa ompelemalla jonkun matkaa ja katso ompelujälkeä.

Alasiepparilanka: ok tai tarvittaessa löysää vähän... 3
Yläsiepparilanka: kiristä vähän, eli ensin 5 (ompelua) ja tarvittaessa 6 (ompelua) ja 7 jne...

Eli tuossa kuvassa näkee, että yläsieppari on löysällä, sillä yläsiepparilanka näkyy alapuolle lenkkeinä ja taas alasiepparilangan lenkit jäävät alapuolella liian lyhyiksi.

Samoin oikea neulalanka on liian löysällä, sillä alapuolelle jää näkyviin pienen helmennäköiset lenkit.

Yläpuoli = ommellessa näkyviin tuleva tikki
Alapuoli = ommellessa kankaan alle jäävä tikki

Suosittelisin kokeilemaan käyttämään eri värisiä lankoja 1. 2. 3. ja 4. langan paikoilla ja niillä testata säätöjä kaikenlaisille kankaille ja neuloksille. Kun jokainen lanka on erivärinen, niin näkee helposti, että mitä pitää kiristää ja mitä löysätä. Värit voi valita sen mukaan kuinka saumurin langoitus on koodattu väreillä.

Bebebis kirjoitti...

Ota pätkä kierteistä villalankaa, vedä saumurista langat pois, langankireydet nollaan ja hinkkaa villalangalla kiristyslevyjen välit. Sinne voi jäädä kaikkea töhkää joka ei lähde paineilmalla.

Tiina kirjoitti...

Omassa saumurissani joutuu aina nykäisemään lankoja ekojen kiristimien välistä napakammin, muuten eivät mene ihan sinne levyjen väliin saakka vaan jäävät löysälle, eikä säädöt silloin vaikuta mitenkään. En tiedä onko tuossa kyse mistään vastaavasta, mutta se on itselläni aina ongelmana jos langankireydet ei toimi kuten pitäisi.

kewa kirjoitti...

Oi ihanaiset, KIITOKSET KIITOKSET KIITOKSET!!! Minä irrotin langat kaksi kertaa (kokeilin toisia lankoja mutta ei vaikutuksia) ja hinkasin ne kiristyslevyt tosi kovaa (tämä villalanka vinkki erinomainen!) Ja tikin sain toimima!!! Ti-lle eritysikiitokset taas upeista neuvoista, kyllä minä niitä säätöjä kokeilin mutta ei ollut vaikutusta (luin oikein ohjekirjan uudestaan alusta loppuun). Onpa kyllä pienistä jutuista kiinni, meinas kyllä usko loppua...Onneksi pihina ei raaskinut huoltoon viedä, olisin 65 euroa köyhempi ja ei fiksumpi...

AnniP kirjoitti...

Olin juuri samaa neuvoa antamassa kuin Ti, onneksi se on jo liian myöhäistä ja sait säädöt kohdilleen!

Riitta Sinikka kirjoitti...

Hieno homma, että apu löytyi! terveisin romulyyli-riitta.

Vekarana kirjoitti...

Minulla kans jokin aika sitten kone temppuili ja teki ihmeellistä tikkiä,tähän onneksi auttoi kompressoripuhallus :)

Johanna kirjoitti...

Voihan villalankavinkki!!! Kiitos tuhannesti villalankavinkistä!!! Olen nyt taistellut jo vaikka kuinka kauan huonon tikin kanssa, säätöjä ei ikinä saanut kohdalleen. Villalankapuhdistuksen jälkeen tikki korjaantui heti! MAHTAVAA!

Mirkkukaroliina/Burmanhurmaa kirjoitti...

Kiitos myös villalanka vinkistä!!! Vaihdoin langat koneeseen ja vedin vanhojen lankojen kanssa solmittuina läpi ja tikki oli karmeaa. Aloittelijana jo säikähdin että mitäs nyt. Kiskaisin lankoja kireämmälle ja helpotti vähän, mutta villalanka vinkillä korjaantui täysin, huippua!

kewa kirjoitti...

Mahtava että auttoi!!!