Sivun näyttöjä yhteensä

22.8.2011

Liivi ja Bernina Activa viat???Esikoiselle liivi vanhoista farkuista tuunailleen. Pikkaisen sai reilu, tikattu kaksi riviä vierekkäin (saumurilla muuten), joku kulta-lanka löytyi kotoa;) Oli poika onnellinen!
Tytölle ihan peruspaita, kanttaukset ompelukoneella kun olin niin laiska vaihtamaan peitetikkikonen lankoja;)

MUTTA APUA! Katoskaas tikkia!!!
Tämä on taustapuoli. Alussa ompleee ihan ok, vähän ajan kuluessa tämmöistä suttua. Ja puhdistettu, öljytty on kone! Ne 'sahat' (onko se nimi syöttäjä ) ei nouse riittävän ylös niin kuten edellisessä koneessa, sen takia mina tämän uuteen vaihodin mutta voiko olla että 6kk kuluessa sama vika uudessakin koneessa???? Voihan harmi, taas joutuu huoltoon viemään... Toinen asia mikä ei toimi on langoitin. Olen kyllä todella pettynyt ompelukoneseen. Makosin kuitenkin ihan hirveän hinnan ja sain tämmöisen p*****n!!! (Bernina Activa 210 siis kyseessä). Huhhhhhh

10 kommenttia:

Tiina kirjoitti...

Ohoh!!?? Activasta ei ole käyttökokemuksia kuin vuodelta 2006 viimeisimmäksi, mutta langoitin on ainakin kai se sama tuossa aurorassakin. Ja se kyllä toimii kuin junan vessa, tarvitsee vain painaa napakasti sitä vipua alaspäin jotta lanka menee neulansilmään. Käytän langoittajaa koko ajan eikä ole ollut ongelmia.

Tuohon tikkiin on paha sanoa mitään.. tuntuisi tosin, että jos syöttäjä ei nouse riittävästi, kangas ei mene eteenpäin? Tuo kuitenkin on kulkenut kun on noin rumaa jälkeä saanut pitkälle matkalle. Ja kyse oli siis kaksoisneulaompeleesta? Sääditkö langankireyksiä? Itse kiristän ylälankoja sen verran että nurjalle muodostuu kunnollinen siksak, tai vastaavasti voi tietty löysätä alalankaa, mutta se on tietysti vaivalloisempaa.

Tiina kirjoitti...

Hmm.. ei siis kaksoisneulatikki vaan ihan yksittäinen (hoksasin jopa katsoa kuvat). Onko neula varmasti kunnollinen? Kieltämättä tosi pahan näköistä jälkeä hirveän hankala vain keksiä missä vika kun ei pääse kokeilemaan itse. =)

Ti kirjoitti...

Näyttäisi ihan siltä, että ommellessa ylälanka luiskahtaa tai hypähtää jossain kohtaa paikoiltaan, jos alussa tekee hyvää tikkiä.

Mieli kirjoitti...

Ihana liivi ja kiva paita! :) Ompelukoneesta en osaa valitettavasti sanoa mitään... Kurja, jos joudut huoltoon viemään, niissä kun tuppaa kestämään niin kauan yleensä.

kewa kirjoitti...

Kiitokset Ti ja Tiina! Kävin konen kanssa huollossa ja onneksi olin ainoa asiakas: ruuvatti auki puolakotelo yms ja jotain oli siellä vääntynyt (mitenköhän???), langoitin vääntynyt myös (mitenkohän?), uusi tilattava (myyjä sanoi minulle että tilan Sinulle kun olet vanha ja enää ei näe, olipa kyllä vitsi...), takuseen ei kuulu joten n 20 euri taas maksettava. No ompelu ainakin sujuu, hyvä se.

glenni kirjoitti...

ihanat ompelukset ja hyvä, että kone-ongelma ratkesi!

Hanna kirjoitti...

No hyvä että sait kuitenkin koneen kuntoon. Hieno liivi!

Taija kirjoitti...

Ihan huippu tuo liivi, kelpaisi meidänkin pojille jos vaan äiti jaksaisi ommella!

Onneksi koneongelma selvisi, se on aina niiiin rasittavaa kun tikit ei ole kunnossa!!

Meeri kirjoitti...

Ompa kyllä ruman näkösitä jälkeä =( Mulla vuoden vanha activa 210 ja toimii hyvin, jossain vaiheessa teki alkuun sutun alapuolelle, mutta sekin on loppunut. Langoitin täytyy painaa oikein kunnolla alas asti, muuten ei mene neulan silmään. Suorastaan voimaa siinä saa käyttää mutta toimii.

Koo kirjoitti...

Tosi hieno tuo liivi!
Hyvä, että ompelukoneongelma selvisi ihan huoltamalla. =)